Práva venkovská masopustní zabíjačka na Farmě ve vsi

Možná si někteří z vás ještě pamatují, kdy skoro v každém stavení chovali prase a na jaře se dělaly zabíjačky. Nebo vám o tom vyprávěly vaše babičky či dědečkové.
Chtěli byste něco podobného taky zažít? Jste srdečně zváni 23.2. 2025 na tradiční venkovskou zabíjačku. Uvidíte jak se ve velkém kotli vaří prdelanka, můžete si vyzkoušet jak snadné či nesnadné je zašpilkovat jitrnici.
Na akci se podílí:
Celostátní sít pro venkov - region Moravskoslezský, prezentace aktivit
Radim Nováček - soukromý zemědělec, hovězí maso, držitel značky Beskydy originální produkt
David Holaň, Zeliiičko - Feed me-fermentovaná zelenina
AlterNativa Bakery - kvásková řemeslná pekárna-kváskový chléb
Řeznictví Patrik - zabijačkové výrobky
Káva – Vřes Cafe, - držitelé regionální značky Opavské Slezsko a značky KLASA
Co vás čeká? Po dobu akce budou na místě prodejní stánky, mezi 10 a 12 hodinou bude probíhat komentovaná zabíjačka. Váš nedělní oběd mohou být teplé jitrnice nebo jelita se zelím. Čerstvá prdelanka.
Ve 12:30 vystoupí folklorní soubor Malé Ondřejnice. Během celého dne vás hudbou bude provázet pan harmonikář Švidrnoch.
Od 10 hodin budou otevřené interaktivní dílničky a to nejen pro děti.
Těšíme se na vás.